Kameleon aan de ketting

Dit keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswegen wordt besloten dat de Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking Nando die beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van… en samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.

De eerste feature film waaraan ik heb gewerkt. Mijn rol? Eerste assistent camera en focus puller van Edwin Donders de D.O.P.  Edwin nam mij onder zijn hoede, naast dat we erg met elkaar hebben gelachen heb ik ook veel van hem geleerd.  
De film opnemen was opzichzelfstaand al een avontuur, van hard over de Friese wateren varen en ambitieuze ritjes op quads tot stille scènes in de nacht. De opnames vonden plaats in Friesland. Dat is vanaf Rotterdam erg ver maar die afstand had ik er graag voor over.
Vroeger vond ik de Kameleon films altijd heel spannend. Nu sta ik zij aan zij met de mensen die dit hebben gerealiseerd. In Juli 2021 komt de film uit.
Wil je meer weten over de Kameleon aan de ketting neem dan een kijkje op; https://www.stevendejongfilms.nl/project/kameleon-aan-de-ketting/